Igår lavede min datter og jeg den skønneste brownie, som blev serveret med en stor kugle vaniljeis. Mmmh, den var altså god! Kan nu officielt sige, at det er min yndlings chokoladekage! Opskriften er fundet hos slagt en hellig ko, og er enormt simpel lave. Den er dog ikke helt uden kalorier, men mon ikke det går?
Brownies
Ingredienser:
250 g usaltet smør
200 g mørk chokolade
4 æg fra høns der har haft det godt
250 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner
Valnøddekernerne kan sagtens erstattes af hasselnødder eller mandler alt efter smag og lagerbeholdning.
Bagetid: Ca. 30 min. ved 175°.
Smelt smørret sammen med chokoladen (bræk den i små stykker inden) i en gryde (ved lav varme) og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps – det skal være hvidt. Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding forsigtigt i.
Hæld dejen i en smørsmurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.
Kagen skal virke blød og fugtig indeni, så er den allerbedst…
Bon appetit
/Lene
Ser och låter jättegott!!
SvarSletBlir jättesugen!! :))
Ha en fin söndag
Kram Tina